ارز دیجیتال

ارز دیجیتال پالی گان چیست؟

1402/11/01 0

پالیگان یا ماتیک سابق، در حقیقت یک فناوری نوظهور مبتنی بر بلاکچین اتریوم است که افزایش مقیاس‌پذیری را از طریق برخی راهکارهای لایه دوم ارائه می‌دهد و با اتکا به سیستم چند زنجیره‌ای خود، امکان ادغام بسیاری از بلاکچین‌ها و شبکه‌ها را ممکن می‌سازد. هرچند این پروژه در ابتدا با عنوان Matic Network آغاز به کار کرد اما پس از گذشت مدتی با گسترش دامنه فعالیتش، به پالیگان (Polygon) تغییر نام داد. ارز دیجیتال اختصاصی این شبکه ماتیک نام دارد. در این مطلب به معرفی شبکه بلاکچین پالیگان می‌پردازیم و نگاهی هم به ارز ماتیک و نحوه خرید و فروش آن خواهیم داشت.

پالیگان چیست؟

پالیگان یک شبکه بلاک چینی است که به عنوان راه‌حل‌ لایه دوم (L2) برای بهبود مقیاس پذیری (Scalibility)، کاهش هزینه تراکنش‌ها، اجرای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapps)، قراردادهای هوشمند و سازگار با ماشین مجازی اتریوم (EVM) فعالیت می‌کند.Polygon  در زبان انگلیسی به معنی چندضلعی است. پالیگان در ابتدا با نام MATIC شهرت داشت. شبکه Polygon را می‌‌توان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مبتنی بر اتریوم به حساب آورد. این شبکه به گونه‌ای طراحی شده تا با تمام زیرساخت‌های فعلی و آینده اتریوم مطابقت داشته باشد. اگر از ما در رابطه با هدف و انگیزه شبکه پالیگان سوال کنند، می‌توانیم به راحتی به این سوال پاسخ دهیم. چرا که می‌توانیم دلیل اصلی ایجاد این شبکه را در چند کلمه شرح دهیم. از این شبکه موفق به عنوان «اینترنت بلاک چین‌های اتریوم» هم یاد می‌شود. زیرا یکی از مأموریت‌های اصلی پالیگان جمع‌آوری داده‌ها و راه‌حل‌های مقیاس‌پذیر برای پشتیبانی از اکوسیستم چند زنجیره‌ای اتریوم است. این یعنی پالیگان این قابلیت را دارد تا با تمام زیرساخت‌های شبکه اتریوم همخوانی داشته باشد. علاوه بر این، ساختاری را برای قابلیت همکاری آن با دیگر راه‌حل‌های لایه ۲، زنجیره‌های جانبی و بلاک چین‌های مستقل ارائه می‌کند.

بنیان‌گذاران پالیگان:

البته ایده ابتدایی پالیگان متعلق به جاینتی کانانی، مدیرعامل فعلی پالیگان بود که در حین کار با بازی کریپتوکیتیز (Crypto Kitties) متوجه ترافیک بالا و مقیاس‌پذیری کم شبکه اتریوم شد. اتریوم در این زمان بیش از ۱۲,۰۰۰ تراکنش معلق داشت و شبکه آن واقعاً جواب‌گوی این حجم نیاز کاربران نبود. او برای پیاده‌سازی ایده خود، از سندیپ نیلوال که یک توسعه‌دهنده بلاک چینی بود و آنوراگ آرجون که از پیش با او آشنایی داشت کمک گرفت. این سه، همکاری خود را در شهر بمبئی آغاز کردند و نتیجه این همکاری، شبکه‌ای شد که توکن آن اکنون (در زمان نگارش این مطلب) در بین ۳۰ ارز دیجیتال اول بازار قرار دارد. متیک با استفاده از زنجیره‌های جانبی، پل پلاسما (Plasma) در اتریوم و اعتبارسنج‌های غیرمتمرکز، توانست مشکل مقیاس‌پذیری اتریوم را تا حد زیادی رفع کند. البته در آن زمان فناوری پلاسما از محبوبیت بالایی برخوردار بود و در پروژه‌های دیگری هم استفاده می‌شد؛ اما متیک موفق شد در این رقابت به موفقیت چشم‌گیرتری دست پیدا کند و به یکی از محبوب‌ترین راهکارهای مقیاس‌پذیری در زمان خود تبدیل شود. متیک در اواسط سال ۲۰۲۰ شبکه اصلی خود را راه‌اندازی کرد و از آنجا که کارمزد تراکنش‌های اتریوم در این زمان خیلی بالا بود، با استقبال گسترده‌ای مواجه شد. همین استقبال گسترده باعث شد تیم متیک متوجه شود که برای پاسخ به نیاز کاربران، باید مقیاس کاری خود را گسترش دهد. سرانجام در تاریخ ۹ فوریه سال ۲۰۲۱، متیک نام خود را به پالیگان تغییر داد و چشم‌انداز کلی این پروژه هم هم‌گام با تغییر نام آن، تغییر کرد. در حال حاضر، با اینکه پالیگان خود بر روی بلاک چین اتریوم فعالیت می‌کند، اما قصد دارد به پل ارتباطی بین بلاک چین‌ها و شبکه‌های مختلف تبدیل شود؛ یعنی دقیقاً چیزی که برای پذیرش جهانی بلاک چین و انقلاب این فناوری به آن احتیاج داریم. پالیگان دیگر تنها یک راهکار مقیاس‌پذیری ساده نیست، بلکه پروتکلی است که توسعه راهکارهای مقیاس‌پذیری مختلف و اتصال آنها به یکدیگر را ممکن می‌کند.

نتیجه گیری:
بدیهی است که Polygon اهداف بزرگی را در خیال دارد. با وجود بلندپروازی‌های این بلاک چین، پالیگان همچنان نواقصی دارد که البته مانند قطره‌ای است در دریای نقاط قوت این شبکه! با این حال پیش از سرمایه گذاری بر روی پالیگان، شاید بهتر باشد که از کارایی آن اطمینان حاصل کنیم و برای سرمایه گذاری، بهتر است مدیریت سرمایه را به طور دقیق رعایت کنیم. چرا که سرنوشت بازار کریپتو مشخص نیست و روزانه در جوش و خروش به سر می‌برد. هنگام سرمایه گذاری، این جمله را از وارن بافت به یاد بیاورید: «هرگز تخم مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید!».
 

بالا