دادههای درونزنجیرهای حاکی از آن هستند که ارزش کل بازار کریپتوکارنسی به زیر ۸۰۰ میلیون دلار در پایان نوامبر سال ۲۰۲۲ رسیده است. این عدد نشان میدهد حجم بازار ارزهای دیجیتال، به دسامبر سال ۲۰۲۰ بازگشته است. وقتی بازار کریپتو از پایان سال ۲۰۲۱ وارد روند نزولی شد، کمتر کسی تصور میکرد شرایط تا این حد بحرانی شود؛ اما واقعیت این است که شاخصی کاربردی به نام دامیننس تتر وجود دارد که با استفاده از آن، میتوانید شرایط حاکم بر بازار را رصد کنید. حتماً میپرسید دامیننس تتر چیست و چگونه میتوان با استفاده از آن در بازار رمزارزها به سود دست یافت. برای پاسخ به این سؤال تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
به طور کلی دامیننس (Dominance) به مفهوم تسلط یا سلطه است. دامیننس تتر به معنی تسلط استیبل کوین تتر بر بازار رمزارزها است. به عبارت سادهتر دامیننس تتر نشاندهنده سهم ارز دیجیتال تتر از کل بازار رمزارزها است. ارزش کل بازار یا مارکت کپ تتر از حاصل ضرب تعداد توکنهای در گردش در قیمت تتر بدست میآید و چون قیمت تتر همواره حدودا برابر با یک دلار است، میتوان گفت ارزش کل بازار USDT برابر با توکنهای درگردش این استیبل کوین است. دامیننس تتر از تقسیم ارزش بازار تتر بر ارزش کل بازار رمزارزها بدست میآید. افزایش دامیننس تتر نشاندهنده افزایش تعداد توکنهای USDT در گردش و کاهش دامیننس استیبل کوین USDT نشاندهنده کاهش تعداد توکنهای تتر در گردش است. دامیننس تتر از این رو حائز اهمیت است که افزایش آن نشاندهنده فروش ارزهای دیجیتال توسط معاملهگران و تبدیل آنها به USDT و کاهش آن نشاندهنده تبدیل تتر به سایر رمزارزها است. زمانی که دامیننس تتر افزایش پیدا میکند، میتوان نتیجه گرفت که اکثر معاملهگران در حال فروش داراییهای خود هستند و احتمال ریزش کل بازار رمزارزها وجود دارد. همچنین یا کاهش دامیننس تتر میتوان نتیجه گرفت که معاملهگران در حال تبدیل استیبل کوینهای خود به سایر رمزارزها بوده و احتمال صعود بازار وجود دارد.
همانطور که در بخش قبل دامیننس تتر را تعریف کردیم افزایش USDT dominance به مفهوم خروج پول از بیت کوین و یا سایر آلت کوینها به تتر است و کاهش دامیننس تتر به مفهوم خروج پول از این استیبل کوین و ورود آن به بیت کوین و یا آلت کوینها است. با همین مفهوم ساده میتوان نتیجه گرفت هرچه دامیننس تتر افزایش پیدا کند بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال با افت قیمت مواجه خواهند شد و هرچه دامیننس تتر کاهش پیدا کند قیمت بیت کوین و سایر آلت کوینها افزایش پیدا خواهد کرد. البته که این دیدگاه صرفا تحلیل خامی از این شاخص است و در بخش بعدی این مطلب سعی میکنیم دید جامعتری به اهمیت این شاخص داشته باشیم.
در شرایطی که بازار روند مشخصی دارد، معمولاً معاملهگران توجهی به نمودار دامیننس تتر نمیکنند. در این زمان تمام توجهات به دامیننس یا تسلط بیت کوین بر بازار است. اما زمانی که شرایط بازار تغییر میکند با توجه به نقش usdt در ثبات بازار، تحلیل تتر میتواند به تحلیل آینده بازار کمک کند. تحلیل دامیننس بیت کوین به سرمایهگذاران برای تشخیص زمان پایان صعود این ارز و آغاز صعود آلتکوین کمک میکند. وقتی دامیننس بیت کوین کاهش پیدا میکند نشاندهنده این است که سرمایهگذاران در حال تبدیل داراییهای خود به سایر آلتکوینها هستند. تحلیل دامیننس ارز دیجیتال همچنین میتواند به تشخیص زمان آغاز آلت سیزن کمک کند. دامیننس تتر نشاندهنده وضعیت کلی بازار کریپتو است. هنگامی که اعتماد به بازار رمزارزها کاهش مییابد معاملهگران دارایی خود را به تتر تبدیل میکنند و برعکس، زمانی که به بازار خوشبین هستند استیبلکوینهای خود را به بیت کوین و سایر ارزهای معتبر بازار تبدیل میکنند؛ بنابراین چنانچه تسلط تتر در بازار افزایش پیدا کند، قیمت سایر ارزهای دیجیتال کاهش پیدا میکند، اما اگر تسلط آن کاهش پیدا کند، بهزودی شاهد یک روند صعودی در بازار هستید.
نتیجه گیری :
در این مقاله درباره مفهوم دامیننس صحبت کردیم به سراغ معرفی و تاریخچه تتر رفتیم. دیدیم که دامیننس تتر چیست و تأثیر دامیننس تتر در بازار و تحلیل دامیننس تتر تا چه اندازه میتواند مهم باشد. در عین حال به جهتگیری بازار و نحوه معامله با دامیننس تتر اشاره کردیم.